• Martina Marcec

Romantičan vikend u Varaždinu

Updated: Oct 12, 2019

Za romantičan vikend u Varaždinu zaista ne treba čekati Valentinovo. 'Mali Beč', kako njegovi stanovnici rado zovu svoj grad, romantičan je baš svaki dan i u svako godišnje doba.

U Stylish Studiu Varaždin mislimo da ga romantičnim čini nekoliko faktora:

1) Srednjovjekovan raspored uskih vijugavih ulica i zaklonjenih trgova evociraju osjećaje zaštićenosti, ugode i intime... zar nisu već oni sami preduvjet romantike?

Muzej Anđela Varaždin

2) Pastelne boje baroknih palača, dramatični oltari crkava, bajkoviti erkeri na uglovima zgrada, razigrani anđelčići na freskama - sve to budi emocije i strast. Savršena kulisa za romantičan vikend u Varaždinu!


3) Blagi brežuljci, vinogradi i pitoma priroda koji ga okružuju jednostavno zovu na romantične šetnje ili pijuckanje čaše lokalnog bijelog vina na terasi s pogledom.
Bilo da slavite početak nove veze, zaruke, godišnjicu veze ili braka ili ste se nakon suludog radnog tjedna zaželjeli mira i šetnji ruku pod ruku, Varaždin je odličan izbor.


Evo kako bi izgledao naš idealan romantičan vikend:


Petak poslijepodne, nakon što ste ostavili svoje stvari u stanu, vrijeme je za prvi, orijentacijski obilazak grada. Stylish Studio je samo pet minuta udaljen od glavnog gradskog trga tako da automobil možete ostaviti na sigurnom, u dvorištu zgrade, pješice se zaputiti prema centru i prošetati ulicama i trgovima.

Što se tiče uživanja u hrani, romantičan ugođaj i večeru uz svijeće možete stvoriti i kod nas u stanu. No za prvu večer ipak preporučamo odlazak u jedan od varaždinskih restorana; od onih s lokalnom hranom do odličnih pizzeria pa čak i restorana s Michelinovim preporukama. Odaberite onaj koji vam se najviše sviđa u našem članku 5 najboljih restorana u centru Varaždina.


Nakon dobre večere, vrijeme je za ušuškati se ispod pokrivača na našoj sofi za dvoje s čašom lokalnog vina. Sutra vas čeka dugi dan.


Noć prepuštamo vama...


Subota ujutro...Doručak u krevetu? Kad ako ne sad? Na svu sreću, gradska tržnica udaljena je samo dvije minute od studio apartmana...savršeno za skoknuti po tople kroasane, klipiće i voće. Kavom i čajem častimo mi, pronaći ćete ih u našem malom coffee baru u kuhinji.


Nakon dobrog dugog spavanca i doručka, uputite se prema muzeju smještenom u Starom gradu, impozantnom dvorcu poznatom s razglednica. Stari namještaj, portreti, kolekcija odjeće i oružja učiniti će da se osjećate kao u filmu. Romantičnom, naravno.

Nakon razgledavanja, prošetajte bedemima s kojih se najbolje vidi veduta Varaždina, njegovi krovovi i zvonici.


Sad je već sigurno vrijeme za drugu jutarnju kavu, onu koja služi za ritual 'vidjeti i biti viđen'. Stančićev trg s prekrasnim pogledom, Korzo, Franjevački trg, terasa hotela Park ili, za one koji oko sebe žele malo mlađu ekipu, terasa Medine Škrinje u palači Zakmardy...sami izaberite terasu koja vam najbolje odgovara u šetnji u kojoj usput možete okinuti bezbroj romantičnih selfija.


Ako se svojoj drugoj polovici želite obećati zauvijek, evo nečega što će ih impresionirati: u Muzeju Anđela kupite poseban ljubavni lokot i zajedno ga zaključajte na Krinolini, umjetničkoj instalaciji u Kranjčevićevoj ulici ili na ogradi Anđelinjaka iza Franjevačke crkve.


Prije ručka vrijeme je za šetnju do varaždinskog groblja, drugog najljepšeg u Europi. Varaždinci svoje groblje koriste i kao mjesto za romantične šetnje, odmor, kontemplaciju...probajte, njegova ljepota vas neće ostaviti ravnodušnima.


Svjež zrak i uzbuđenja čine svoje: vrijeme je za ručak. Ovaj puta preporučamo jedan od restorana u okolici Varaždina.


Nakon povratka u grad imate dvije romantične opcije: ljeti, šetnju kroz dravsku šumu i uz rijeku Dravu (obratite pažnju na male drvene kućice uz obalu u kojima varaždinci vole provoditi vikende) ili odlazak na kupalište Aquacity, umjetna jezera koje lokalni stanovnici zovu 'Varaždinsko more', a na kojima su dom pronašli i labudovi.

Zimi možete provesti poslijepodne u malom wellnessu hotela Park: kupnjom jednog od wellness paketa (najavite se unaprijed!) možete provesti nekoliko sati u njihovoj sauni ili hidromasažnoj kadi.


Večer prije odlaska u Varaždinu ste već kao kod kuće i možda već imate svoje omiljeno mjesto za popiti aperitiv…ako ga još niste otkrili, pročitajte članak o našim omiljenim varaždinskim kafićima.


Nakon otvaranja apetita, vrijeme je za još jedan romantičan varaždinski restoran. Od ljetnih terasa s pogledom na parkove ili bedeme Starog grada do intimnih dvorišta ili toplih interijera uz krušne peći – birajte!


Za one kojima se ne počinju sklapati oči nakon dobre večere, nudi se nekoliko mjesta za izlazak do ranih jutarnjih sati. Dobro je to što se zaista možete opustiti jer večeras ne vozite: automobil je na sigurnom, a vi se u pet do deset minuta s bilo koje lokacije u centru grada možete pješice vratiti kući.Zadnje jutro iskoristite za izležavanje i usporenu kavicu. Nakon dogovorenog check-out vremena možete još nekoliko sati ostaviti automobil na sigurnom, u našem dvorištu, i ležerno prošetati gradom ili se uputiti prema romantičnom dvorcu Trakošćan ili nekoj drugoj zanimljivoj destinaciji u okolici Varaždina.


Vikendi u Stylish Studiu često su bukirani mjesecima unaprijed pa nas kontaktirajte na vrijeme kako biste osigurali vikend po vašem izboru. Vidimo se!

Stylish Studio Varaždin,

35 Trenkova street,
42000 Varaždin

Tel: +385917949936

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon

© 2018 by Stylish Studio Varaždin. Proudly created with Wix.com